De Weegschaal voor Newborn fotografie

Al een tijdje was ik op zoek naar een echte oude antieke weegschaal. Liefst een beetje groot formaat want het moest wel in verhouding staan tot de newborns die ik fotografeerde. Ineens vond ik hem op een tweedehands site. Mevrouw Stegenman bood een oude weegschaal aan incl gewichten. Het verhaal werd enkel maar leuker toen ik ook de geschiedenis van de weegschaal hoorde.. Mevrouw Stegenman, zelf 69 jaar had een opa (klompenmaker geboren in 1890) die een werkplaats had. Zij kwam daar als klein meisje van 5 en zag hoe haar opa daar spijkers op woog voor de werklui. Toen ik haar een foto stuurde om te laten zien waar de weegschaal tegenwoordig voor gebruikt wordt was ze enorm enthousiast. We mailen nog steeds en ik en zij vinden het fijn en leuk dat de weegschaal die toch ook voor haar een emotionele waarde moet hebben een mooie nieuwe taak heeft gekregen. Het veiling kistje hadden wij zelf al 30 jaar in ons bezit. Peter (mijn man) heeft deze ooit van zijn ouders gehad en voldeed als opslag. Even de hogedrukspuit erop en goed laten drogen in de zon. Zo werd het totaal plaatje perfect!. Hierboven op de foto kleine Hidde.